luni, 4 martie 2013

Invitaţie în lumea erosului transformator

"Două lucruri în viaţă îi pot face pe oameni defensivi: banii şi sexul. Într-un fel, ambele sunt legate de supravieţuire, dar cel de-al doilea are legătură cu preferinţele şi cu cel mai intim aspect al experienţei umane. Să scrii o carte despre cum să adopţi o înţelegere nouă asupra sexualităţii este provocator. Ar putea fi cititori care ştiu prea puţin sau deloc despre practicile sexuale sacre din Est, dar care ar putea avea unele informaţii provenind de la Mişcarea Neo-Tantrică din Vest, care capătă din ce în ce mai multă popularitate în lume, şi care vor să afle mai multe.

Pe de altă parte, cei care sunt la curent cu subiectul nu vor dori să citească o recapitulare a ceea ce deja ştiu. Aceştia vor căuta noi abordări care să-i ajute să atingă nivele şi mai profunde de experienţă şi înţelegere. C. G. Jung credea că „adevărul se află în punctul de tensiune între doi opuşi” iar eu m-am străduit să structurez textul acestei cărţi astfel încât conţinutul lui să stimuleze ambele tipuri de cititori simultan.

Pentru a face aceasta, nu am căutat calea cea blândă a compromisului, ci am umplut aceste pagini cu provocări pentru cât mai multe minţi posibil, pentru a aduce la lumină adevărul aşa cum îmi apare prin propria mea experienţă. Acesta nu e neapărat un temei sigur, dar poate deveni din când în când, atunci când „butoanele” care pun în funcţiune programările tale sexuale sunt pe cale să fie „apăsate”. Dar să citeşti o carte poate fi ca şi cum ai face dragoste o dată stimulând cât mai multe zone erogene posibil, pentru a produce extazul unei experienţe eliberatoare.

Dacă în momentele de climax ale călătoriei noastre împreună focul va deveni prea intens, iar tu vei dori să arunci acest volum în focul paradigmelor sexuale demodate, eu nu mă voi materializa să te dojenesc, aşa cum a făcut-o Yogananda cu acel Toma Necredinciosul. În loc de aceasta acum, la pornire, întind către tine mâna prieteniei şi te invit într-o călătorie în care vom explora împreună cea mai puternică forţă a creaţiei."
John Maxwell Taylor - Fragment din prefaţa cărţii "Erosul Înălţător"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu