luni, 11 martie 2013

Continenţa sexuală sau cum sa ai orgasmul perfect




Ideea continentei sexuale s-a nascut in Orient si a fost aplicata de-a lungul timpului de adeptii filozofiei tantrice indiene si de taoistii chinezi. In trecut, era considerata o mare taina a vietii prin care practicantii invatau cum sa-si infloreasca iubirea, cum sa fie fericiti si sa devina puternici. In Occident, continenta sexuala a cunoscut o rapida raspandire mai ales in ultimele decenii.

Pentru a putea realiza continenta sexuala trebuie, inainte de toate, sa inveti sa faci diferenta intre dragoste si sex. Principiul "daca dragoste nu e, nimic nu e", este esential in acest caz: pentru un act de iubire desavarsit nu este suficient ca intre cei doi parteneri sa existe o atractie sexuala puternica. A face dragoste este o realizare minunata si o culme a iubirii.


Ce este continenta sexuala?

Potrivit Dr. Ovidiu Chis, medic consultant ayurveda, sanatate publica si management, de la Centrul Medical Ayurveda Sibiu, "continenta sexuala presupune un control deplin constient al functiei sexuale in cuplu, implicand contactul sexual cu posibilitatea atingerii unui numar nelimitat de orgasme de catre cei doi iubiti, dar care nu se finalizeaza prin ejaculare la barbat si prin descarcare exploziva a potentialului sexual la femeie". Aceasta tehnica este cunoscuta si sub numele de "coitus rezervatus" (abtinerea de la ejaculare) sau karessa.

Specialistii sunt de parere ca o femeie care practica aceasta tehnica este mai atragatoare, iar frumusetea ei dureaza mai mult. Spre deosebire de aceasta, o femeie care are orgasme lipsite de iubire, isi pierde frumusetea si stralucirea mult mai repede. Acelasi lucru se intampla si in cazul barbatului: dupa o descarcare fizica, isi pierde interesul pentru partenera lui. Un astfel de act sexual, este, de regula, urmat de un somn adanc. Barbatul care isi controleaza potentialul sexual, este mai tandru, mai afectuos si isi manifesta continuu iubirea. Astfel, intre cei doi parteneri se stabileste o comuniune sufleteasca profunda.

Potrivit specialistului, exista o legatura directa intre potentialul sexual prezent in corp si forta interioara a unui om, constatandu-se ca toti oamenii cu forta interioara deosebita au si un potential sexual puternic. Unii oameni care vor o cariera solida (oameni de afaceri, politicieni, militari etc.), pentru a putea avea suficienta forta, au ajuns sa aiba relatii sexuale foarte rare. Dr. Ovidiu Chis este de parere ca abstinenta nu este totusi o solutie deoarece deseori barbatii tind sa piarda potentialul sexual in somn, prin polutii, iar femeile prin secretii mai abundente si mai dureroase. Concluzia este ca potentialul sexual este ca un dat fiziologic si el poate fi folosit mai mult sau mai putin  intelept, consumandu-se mai devreme sau mai tarziu.


Barbatii obtin mai greu continenta sexuala

La femei suspendarea pierderii fiziologice ce insoteste orgasmul este adesea spontana si implica un antrenament minim. Pentru barbati, controlul energiei si suspendarea ejacularii pe o perioada foarte lunga de timp, incluzand si polutiile din timpul somnului, implica un antrenament tenace.

"Ceea ce se urmareste este controlul energiei sexuale, pe care o simtim ca fiind proportionala cu intensitatea senzatiei erotice", precizeaza Dr. Ovidiu Chis. In general, "rezultatele" nu se obtin de la inceput, este nevoie de mai mult exercitiu din partea ambilor parteneri. La femei, controlul sexual presupune un minim efort pentru ca ele pot dirija mental energia placerii. Barbatii, in schimb, au nevoie de o practica mai indelungata si le pot fi de folos o serie de tehnici precum exercitiile Kegel, metoda Mula Bandha (contractia perineului), urinarea fractionata sau dusul scrotal.


Avantajele practicarii continentei sexuale

Dr. Ovidiu Chis, medic consultant ayurveda, sanatate publica si management, de la Centrul Medical Ayurveda Sibiu ne prezinta cateva dintre avantajele acestei practici:


  • trezirea unui numar foarte mare de orgasme (atat la barbati cat si la femei) si o amplificare a placerii;
  • aparitia unei stari de nesat, de dorinta intre cei doi, care nu se mai plictisesc unul de celalalt;
  • longevitatea vietii sexuale;
  • regenerarea si reintinerirea;
  • tonusul vital marit;
  • reducerea secretiilor menstruale si a fenomenelor secundare neplacute legate de ciclul menstrual;
  • echilibru psihic, amplificarea creativitatii;
  • eliminarea completa a riscului unei graviditati nedorite;
  • disparitia starilor de vlaguire, somnolenta dupa actul amoros;
  • in cazul femeilor, practica ajuta la cresterea armonioasa a sanilor.
sursa: eva.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu