luni, 1 aprilie 2013

Transfigurarea. Lumea este mai frumoasa



Nu presupune efort. Sau nu in intelesul obisnuit. E ca atunci cand te uiti la un cub desenat. Privita intr-un anume fel, figura geometrica pare ca iese in relief, depasind hartia. Cercetand mai atent, iti creeaza impresia ca se afunda si isi contureaza volumul undeva intr-un plan de adancime. Poate ca initial a parut cu neputinta de privit si "altfel". Deoarece, atunci cand te obisnuiesti cu o anumita imagine, e greu sa schimbi perspectiva. Dar chiar in clipa in care reusesti, iti dai seama ca cealalta viziune a fost tot timpul acolo si e foarte simplu sa vezi exact asa cum doresti.

Daca ai privit vreodata pe cineva urmarind sa treci dincolo de trasaturile si calitatile sale aparente, nu te intrebi ce este transfigurarea. Pur si simplu stii. Este fenomenul misterios care face ca realitatea sa capete o aura de sublim, sa se incarce cu magie, frumusete si semnificatii nebanuite. Este procedeul care te conecteaza instantaneu la energii inaltatoare, te transporta de la banal catre ideal, de la obisnuit catre extraordinar.

Transfigurarea dezvaluie poezia care se ascunde in spatele tuturor lucrurilor, fenomenelor, fiintelor. Este oglinda in care realitatea ne apare in ipostaze arhetipale.

Frumusetea este cu adevarat in ochii privitorului. N-a fost si nu poate fi altundeva.

Piersicul nu face portocale

E mai usor sa transfiguram dupa ce reusim armonizarea dintre emotii si mental, dupa ce atingem si facem sa dureze starea de "minte in inima si inima in minte".

Transfigurarea nu este iluzionare. Ea trebuie sa porneasca intotdeauna de la un element real, obiectiv al fiintei sau fenomenului in cauza. Intuitia insotita de afectivitate si imaginatie creatoare genereaza apoi viziunea esentializata care eleveaza si imbogateste atat pe cel care transfigureaza, cat si obiectul transfigurarii sale.

Daca privim un piersic inflorit, putem anticipa cu bucurie momentul in care va fi plin de piersici dulci si zemoase, dar nu are rost sa ne iluzionam ca va rodi portocale. Mergand mai departe, putem sa contemplam in el toti piersicii care au existat, exista sau vor exista vreodata, cu care el este intim legat, sau chiar piersicul primordial, din care toti acestia au provenit. Mai mult chiar - piersicul nostru, care in mod obiectiv pulseaza de viata, ne poate pune la unison cu intregul univers vegetal. Cu viata insasi!

Porneste de la arhetipul zodiei

Cea mai simpla si mai utilizata metoda de transfigurare porneste de la calitatile pe care cel drag le manifesta datorita influentelor zodiacale. Fiecare om, fie ca este constient sau nu, rezoneaza cu toate caracteristicile minunate pe care i le-au impregnat astrele la nastere.

Daca iubita ta este in zodia Racului, poti sa te raportezi cu usurinta la trasaturile speciale pe care aceasta constelatie i le imprima: sensibilitate, devotament, afectivitate, energie feminina rafinata. Prin transfigurare, ea nu va mai fi pentru tine o simpla femeie, ci un model arhetipal al zodiei sale, ingloband in mod ideal toate acele calitati. Evocarea de acest tip te va face sa intri fulgerator in rezonanta cu energii cosmice, specifice si va ridica relatia voastra pe culmi spirituale, sublime.

Iata calitatile manifestate preponderent de fiecare dintre cele douasprezece semne astrologice:

Zodia Berbecului - candoare, inocenta exuberanta, vointa;

Zodia Taurului - vitalitate, stabilitate, simt estetic, senzualitate;
Zodia Gemenilor - inteligenta, afectivitate rafinata, originalitate;
Zodia Racului - devotament, sensibilitate, iubire materna;
Zodia Leului - generozitate, forta, iubire cosmica;
Zodia Fecioarei - puritate, daruire, constiinciozitate;
Zodia Balantei - armonie, senzualitate rafinata, frumusete;
Zodia Scorpionului - pasionalitate, regenerare, mister;
Zodia Sagetatorului - cunoastere, libertate, spontaneitate;
Zodia Capricornului - profunzime, seriozitate, aspiratie spre perfectiune;
Zodia Varsatorului - altruism, prietenie, iubire universala;
Zodia Pestilor - credinta, iubire, spiritualitate.

Concentreaza-te asupra calitatilor

Pe langa iubire si continenta sexuala, transfigurarea este nelipsita in amorul tantric. Mircea Eliade a  punctat fara ezitare - in lipsa acesteia, contopirea erotica ramane un act profan. Transfigurarea fiintei iubite declanseaza deschiderea catre infinit si sublim. Cind iubitul isi transfigureaza iubita, iar femeia il transfigureaza la randul ei, relatia lor capata o dimensiune transcendenta, care depaseste cu mult fericirea dintr-un cuplu obisnuit.

La inceputul fiecarei intalniri, "contemplarea afectiva a celuilalt", este un mijloc extrem de simplu de a declansa magia in cuplu. Este ideal ca starea sa dureze si sa se expansioneze in timpul intalnirii, dar si dupa ce iubitul si iubita nu mai sunt impreuna in acelasi spatiu fizic.

Cauta sa te raportezi constant numai la calitatile fiintei iubite, amplifica-le prin transfigurare, idealizeaz-o. O asemenea atitudine face mai mult decat orice discutii despre defectele care te deranjeaza, despre gesturile sale care te nemultumesc. Transfigureaza permanent, si atunci cand esti in prezenta sa, si atunci cand vorbesti despre cel iubit, si atunci cand doar te gandesti la cel iubit. In timp, are efecte extraordinare si transformarea sa benefica se accelereaza. Nu e nevoie sa crezi ca e posibil. Pur si simplu verifica transfigurand fiinta iubita.

sursa: www.venus.org.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu