miercuri, 10 aprilie 2013

Taina atracţiei dintre bărbaţi şi femei

 
Atunci când un bărbat şi o femeie caută să se unească, prin comuniune, unul cu celălalt, prin ei operează principii universale. Yin şi Yang nu există decât în relaţie unul cu celălalt. Cerul este văzut ca yang în relaţie cu pământul, care este caracterizat drept yin. Căldura uscată, arzătoare care radiază din soare către pământ întâlneşte apele răcoroase ale pământului plin de oceane adânci, fluvii şi râuri curgătoare. Umezeala pământului îşi găseşte expresia în secreţiile vaginale ale femeii, în timp ce energia fierbinte, explozivă a soarelui se exprimă prin tăria uscată a erecţiei masculine.

Bărbaţii cred, în mod greşit, că o femeie excitată sexual se aprinde în acelaşi fel ca şi un bărbat. Când fiul meu era adolescent, l-am auzit referindu-se la o fată faţă de care făcuse o fixaţie ca fiind „o bucăţică”, un mecanism de transfer social tipic în care bărbaţii îşi proiectează ideile despre sexualitate asupra femeilor. Femeia nu este câtuşi de puţin fierbinte în acelaşi fel ca bărbatul. Ea este rece şi yin.

Apropierea ei stimulează creşterea intensităţii focului dorinţei lui, de a se scufunda în apele răcoroase ale energiei yin feminine. În plus, ceea ce îl mână pe el către această nevoie nu sunt pur şi simplu imperativele de natură fizică, dar şi yinul şi yangul din univers, care încearcă să se armonizeze prin intermediul bărbatului şi al femeii. Cerul îşi doreşte să îmbrăţişeze pământul iar pământul, la rândul lui, vrea să îmbrăţişeze cerul, iar acest scop cosmologic esenţial poate fi atins cu adevărat prin uniunea sexuală dintre un bărbat şi o femeie într-un echilibru polar perfect.

Fragment din capitolul 4 - Cum să-ţi găseşti iubitul potrivit - din cartea Erosul înălţător de John Maxwell Taylor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu